В Україні з'явився новий вид рейдерства — НАБУ

1 лютого 2017 216 0
Артем Ситник, голова НАБУ
УНІАНАртем Ситник, голова НАБУ

В Україні останнім часом з'явилася нова форма рейдерського захоплення приватної власності шляхом втручання в реєстри власності і підміни прізвищ власників майна, пише «УНІАН».

Про це на прес-конференції в Києві повідомив голова НАБУ Артем Ситник.

«Зараз спостерігається масове рейдерство шляхом втручання в реєстри власності: власник з нього викидається і вноситься прізвище іншої особи. Буду з цього питання зустрічатися з міністром юстиції, тому що це нова форма рейдерства», — сказав голова НАБУ.

Читати по темі: У справі про махінації колишнього керівництва ДПЗКУ фігурує «відомий» російський бізнесмен — НАБУ

Також додається, що комісія при Міністерстві юстиції України з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації майнових прав та бізнесу в 2016 р/ задовольнила більше 500 або 50% від усіх поданих скарг про захоплення бізнесу та нерухомості.

Нагадаємо, Верховна Рада 6 жовтня прийняла «антирейдерський закон». Основними нововведеннями закону є впровадження нотаріального засвідчення підписів голови та секретаря загальних зборів компанії при реєстрації змін юридичної особи; нотаріального засвідчення підписів на статутних документах, заявах про вихід з товариства; кримінальної відповідальності реєстраторів за неправомірні дії при перереєстрації власності.

Виконано за допомогою Disqus