Сумщина — лідер за виробництвом гречки

6 лютого 2017 55 0
Також Сумська область є другою за валовим збором та урожайністю кукурудзи на зерно
bolshoyvopros.ruТакож Сумська область є другою за валовим збором та урожайністю кукурудзи на зерно

Сумщина стала лідером за валовим виробництвом гречки. Про це під час апаратної наради повідомила в. о. директора обласного Департаменту агропромислового розвитку Оксана Петрова.

За її словами, в усіх категоріях господарств області цієї культури зібрано 23,4 тис. т.

За площами посіву цієї круп'яної культури Сумська обалсть також посіла перше місце. Трійка областей-лідерів за посівними площами гречки виглядає наступним чином (за даними Держстату): Сумська — 26,38 тис. га; Хмельницька — 24,58 тис. га; Харківська — 18,91 тис. га.

Тобто середня урожайність гречки на Сумщині складає близько 8,8 ц/га.

Також область є другою за валовим збором та урожайністю кукурудзи на зерно, якої зібрано 2,6 млн т. Урожайність становить 83,2 ц/га, а це на 6,6 ц/га більше рівня 2015 р.

Загалом в області зібрано 3,8 млн т зернових та зернобобових культур, в тому числі пшениці – 936 тис. т. Це повністю забезпечує продовольчу потребу регіону.

У наступному році, повідомила Оксана Петрова, аграрії прогнозують збільшити посівні площі сільськогосподарських культур у всіх категоріях господарств області на 7,7 тис. га до рівня 2016 р., в тому числі ярих зернових та зернобобових культур – на 17,8 тис. га.

Виконано за допомогою Disqus