Аграрії Полтавщини долучились до збору продуктів для допомоги Авдіївці

7 лютого 2017 48 0
Всього продуктів харчування було  зібрано понад 15 т, що відправили до Авдіївки
poltava.toВсього продуктів харчування було зібрано понад 15 т, що відправили до Авдіївки

2 та 3 лютого 2017 р. департамент агропромислового розвитку та аграрії області долучилися до організації роботи зі збору продуктів харчування для мешканців м. Авдіївка та військовослужбовців, що його захищають.

Про це повідомляє прес-служба департаменту агропромислового розвитку Полтавської ОДА.

Гуманітарну допомогу збирали приватні підприємства, сільськогосподарські й фермерські господарства, та органи державної виконавчої влади.

«На пункт збору до м. Полтави привезено продуктів харчування загальною вагою понад 6 т, в т.ч. крупи різні — 989 кг, борошно — 1250 кг, цукор — 1665 кг, олія — 429 л., макаронні вироби — 467 кг, консерви — 519 банок, мед — 67 кг, хлібобулочні вироби — 230 штук, овочі — 705 кг, ковбаса — 47 кг, вода питна — 423 л., яблука — 36 кг та інше (всього більше 20 найменувань продуктів)», — сказано у повідомленні.

Активно відреагували та надали вагому гуманітарну допомогу (продукти харчування): ПП «ім. Калашника» і ФГ «Щаслива доля» Полтавський район; ВП «Кобеляцький цукровий завод» ТОВ «АФ «Добробут» і ФГ «Громада» Кобеляцький район; ТОВ «АФ Аршиця» Новосанжарський район; СТОВ «Говтва» Решетилівський район; АФ «ім. Довженка» і ПП «Агроекологія» Шишацький район; ПП «Ланнівський цукровий завод» Карлівський район; ПАТ «Полтавський хлібокомбінат» і ТОВ «Полтаський хлібокомбінат «Кулиничівський» та інші сільськогосподарські товаровиробники.

Також продукти харчування направили громади Новосанжарського, Полтавського, Кобеляцького та Решетилівського районів.

За короткий час у одному з пунктів збору — що на базі ДСНС — зібрали близько 15 т вантажу. Їх до Авдіївки повезли рятувальники.

«Це лише перша відправка і з одного пункту збору, адже допомога для Авдіївки продовжує надходити, Хочу подякувати всім небайдужим землякам, які не залишилися осторонь чужої біди. Не слід забувати також, що йдеться не лише про жителів Авдіївки, адже місто боронить 72-га бригада — і бійцям також потрібні наша підтримка і допомога», — прокоментував голова Полтавської ОДА Валерій Головко.

Виконано за допомогою Disqus