ВРУ може прийняти законопроект про приватизацію «Укрспирту» на цій сесії — Кутовий

7 лютого 2017 28 0
Тарас Кутовий, міністр Мінагропроду
kurkul.comТарас Кутовий, міністр Мінагропроду

Мінагропрод очікує на розгляд та підтримку законопроекту про демонополізацію спиртової галузі вже на цій сесії Верховної Ради. Про це повідомляє прес-служба Мінагропроду.

Крім того, від міністерства на розгляд до Верховної Ради України подано ще 10 законопроектів.

«Законопроект про приватизацію «Укрспирту» має бути прийнятий вже на цій сесії. Питання є нагальним. Є відповідна вимога від МВФ. Є велика потреба сприяти детінізації ринку спирту, залучати інвестиції в розвиток і модернізацію підприємств спиртової галузі», — зазначив міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий.

Загалом, із 11 законопроектів, які подані до Верховної Ради, 7 вже були розглянуті профільними комітетами Парламенту та рекомендовані до прийняття за основу.

Зазначається, що головні теми законопроектів: приватизація державних підприємств, органічне виробництво, дитяче харчування, безпечність харчових продуктів, земельні питання, регулювання виробництва і реалізації цукру, страхування сільськогосподарської продукції, питання євроінтеграційного напрямку та ефективності контролю в сфері природокористування, діяльність Гарантійного фонду.

Нагадаємо, раніше Тарас Кутовий повідомляв, що вимога від Міжнародного валютного фонду щодо закону про демонополізацію спиртової галузі може пришвидшити процес приватизації «Укрспирту».

Виконано за допомогою Disqus