Погодні умови на Запоріжжі не загрожують сільгоспкультурам

8 лютого 2017 27 0
Озимі культури, багаторічні трави та плодові культури на Запоріжжі перебувають у стані зимового спокою
kurkul.comОзимі культури, багаторічні трави та плодові культури на Запоріжжі перебувають у стані зимового спокою

Погодні умови на території Запорізької області за попередній місяць відзначалися різним температурним режимом. Переважала тепла та нестійка погода, при цьому періоди з холодною та дуже холодною погодою були нетривалими.

Про це повідомляє прес-служба Запорізької ОДА.

На сьогодні озимі культури, багаторічні трави та плодові культури перебувають у стані зимового спокою. На більшій частині території області несприятливих агрометеорологічних умов для перезимівлі не спостерігалось.

У періоди сильних морозів мінімальна температура грунту на глибині залягання вузла кущіння на більшості спостережних ділянок знижувалась до 9-11° морозу, на спостережних ділянках у Михайлівському районі — до 14° морозу, що небезпечно для посівів озимого ячменю та озимого ріпаку

Майже на всій території області на полях із зимуючими культурами спостерігався сніговий покрив у першій декаді січня місяця в межах 8-19 см, у другій та третій декадах — від 1 до 14 см.

Ситуацію на цих ділянках ускладнювало також збереження вже упродовж двох декад притертої до грунту льодової кірки. В останній день декади товщина її в середньому становила 5 мм.

Виконано за допомогою Disqus