Аграрії Вінничина можуть отримати кредит під 6%

10 лютого 2017 91 0
У минулому році допомогу отримали 3 особистих селянських господарства, 5 фермерських господарств та одне переробне підприємство
Dengi.uaУ минулому році допомогу отримали 3 особистих селянських господарства, 5 фермерських господарств та одне переробне підприємство

Завдяки Програмі розвитку особистих селянських, фермерських господарств, кооперативного руху на селі та дорадництва на 2016-2020 р. аграрії Вінницької області можуть отримати пільгові кредити.

Про це повідомляється на сайті департаменту агропромислового розвитку Вінницької ОДА.

Бюджет програми – 1 млн грн. Фінансування йде через спеціалізований обласний фонд. Максимально можна отримати 200 тис. грн під 6%.

Фінансування отримають найперспективніші та найцікавіші проекти. Щоб їх обрати, при Департаменті агропромислового розвитку Вінницької ОДА створена спеціальна комісія.

На особливу увагу можуть очікувати проекти та бізнес-плани, які мають на меті будівництво або реконструкцію тваринницьких ферм, створення сімейних ферм та кооперативів або інших суб’єктів господарювання у сільській місцевості.

«Саме на це зараз катастрофічно не вистачає коштів. Що таке 1 млн грн для Вінницької області, де господарюють 2000 фермерів? Це 5, максимум 7 проектів. Буває таке, що на проект хочуть 200 тис. грн, а комісія надає 100 тис. Добре, що є таке державне фінансування, бо в інших областях його взагалі немає. Минулого року нам виділили 1,5 млн грн. Допомогу отримали 3 особистих селянських господарства, 5 фермерських господарств та одне переробне підприємство», – розповідає секретар комісії, яка відбиратиме проекти для фінансування, Віктор Гайдей.

Щоб отримати пільговий кредит аграрії мають подати заявку та бізнес-план до 28 лютого у Департамент агропромислового розвитку Вінницької облдержадміністрації (м. Вінниця, вул. Соборна, 15а, кім. 314, тел. — 670832).

Людмила Лутицька, Kurkul.com

Виконано за допомогою Disqus