З тисячі зареєстрованих кооперативів реально працюють 589 — Мінагропрод

14 лютого 2017 32 0
Існуюча модель сільськогосподарської кооперації потребує удосконалення
VC.ruІснуюча модель сільськогосподарської кооперації потребує удосконалення

Правове поле розвитку сільськогосподарської кооперації потребує змін.

Про це повідомляє прес-служба Мінагропроду.

У Мінагропроді запевняють, що розвиток сільськогосподарської кооперації є одним із пріоритетів аграрної політики та інструментом досягнення економічного зростання в аграрному секторі, становлення сільського розвитку та зміцнення малих агровиробників, їх виходу на організований аграрний ринок.

«Давні традиції розвитку кооперації в Україні сьогодні, на жаль, не підтверджуються фактичним станом. Із загальної кількості понад тисячі зареєстрованих сільгоспобслуговуючих кооперативів реально здійснюють господарську діяльність лише 589, якими об’єднано менше 25 тис. осіб. Очевидно, що існуюча модель сільськогосподарської кооперації потребує удосконалення, і в тому числі законодавчого поля», — повідомила заступник міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова.

Представниками Канадської сторони, фахівцями ЄБРР та ФАО було запропоноване бачення законодавчих змін в сфері розвитку сільськогосподарської кооперації.

Пропозицію буде винесено авторами на широке обговорення найближчим часом — 16 лютого 2017 р. в Мінагропроді на конференції «Кооперація як один із інструментів створення агрорекреаційного кластеру» за участі представників ЦОВВ, міжнародної спільноти, обласних державних адміністрацій, наукових та освітніх установ, бізнесу, громадських організацій, керівників сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, експертів.

Виконано за допомогою Disqus