Основна проблема органічного виробництва — дефіцит кадрів — думка

17 лютого 2017 65 0
Роботу з органікою потрібно починати з 2 курсу
votana-shop.grРоботу з органікою потрібно починати з 2 курсу

Фахівців з вирощування органічної продукції теж необхідно вирощувати. І починати робити це вже з 2 курсу вузів, пише SuperAgronom.com.

Таку думку висловив на своїй сторінці у Facebook економіст інвестиційного департаменту FAO Андрій Ярмак, після поїздки на Міжнародну виставку органічних харчових продуктів BioFach у Нюрнберзі.

«Найцікавішим для мене було спілкування з виробниками. Мій висновок з того що я почув — найбільша проблема — це кадри для вирощування органічної продукції. Отже, варто подумати про вирощування кадрів з вирощування органічної продукції. Не тільки курси для фахівців, що вже працюють, а й системну роботу з ВНЗ, що навчають агрономів, починаючи з 2-го курсу, приблизно. На 4-му — це вже не те», — говорить експерт.

Також він зазначив, що українська органічна продукція досить відома в Європі і користується високим попитом. Але це, переважно, сировина. Продукти з вищою доданою вартістю тільки починають шукати свій шлях на ринки.

«Продуктова лінійка, представлена на виставці, переважно сконцентрована на продукції переробки та тих продуктах, що натурально підлягають тривалому зберіганню. Свіжої плодоовочевої продукції практично немає, або дуже мало», — зауважив Андрій Ярмак.

Виконано за допомогою Disqus