Мушак обіцяє ринок землі уже цієї осені

17 лютого 2017 112 0
Олексій Мушак, народний депутат України
facebook.comОлексій Мушак, народний депутат України

Восени Україна буде з повноцінним ринком землі. Про це на своїй сторінці у Facebook розповів народний депутат Олексій Мушак.

«Завтра вранці разом з колегами та однодумцями робитиму подання до Конституційного суду України з вимогою відмінити мораторію на купівлю-продаж. Підстав для цього більш ніж достатньо. Але основне це обмеження права власності, яке гарантоване державою», — зазначив він.

За його словами, українець може вільно купити землю в США, Великобританії та багатьох інших країнах, але не може це зробити в своїй державі.

«Навіть не згадую про те, що мораторію ніде нема крім України, Конго, Північної Кореї, Венесуели, Куби та декількох мало розвинутих країн на кшталт Таджикистану. Простими словами, мораторій це вже давно ідеологічний відстійник недобитих комуністів. І завдання цього парламенту вийти нарешті з лещат декрету Леніна про землю від 1917 р.», — додав нардеп.

Сьогодні, 17 лютого о 10:30 відбудеться подання звернення до Конституційного суду.

«Початок цьому був покладений, коли більше 50 нардепів підписали відповідне подання. А завтра почнеться відлік 6 місяців, протягом яких КСУ має розглянути це подання. Так що восени Україна може бути вже з повноцінним ринком землі», — підкреслив Олексій Мушак.

У свою чергу «Всеукраїнський комітет захисту рідної землі» висунув вимоги до Президента України — призначити референдум щодо продажу земель сільськогосподарського призначення, й до проведення цього референдума не підписувати закон про ринок земель та забезпечити виконання конституційних прав громадян на власність у взаємодії з правоохоронними органами на місцях.

Нагадаємо, Олексій Мушак зібрав 47 підписів за скасування мораторію на продаж сільськогосподарських земель і готовий подати відповідне звернення у Конституційний суд України.

Виконано за допомогою Disqus