ЄС допоможе фермерам в умовах російського ембарго

31 липня 2015 56 0
ЄС допоможе фермерам в умовах російського ембарго
Volynpost.comЄС допоможе фермерам в умовах російського ембарго

Європейська комісія продовжить термін дії заходів з підтримки виробників молочної продукції, фруктів і овочів, які підпали під введене Росією ембарго як «відповідь» на санкції Європейсько Союзу, пише «Интерфакс».

Як йдеться у повідомленні Єврокомісії, заходи підтримки постачальників фруктів і овочів, термін дії яких закінчився 30 червня 2015 р., можуть вступити в силу вже наступного тижня. Дієві заходи підтримки виробників молочної продукції будуть продовжені з 1 жовтня цього року.

«Важливі кроки, зроблені Єврокомісією, показують солідарність ЄС із фермерами, найбільш серйозно постраждали від російського ембарго. Ці дії відіграли важливу роль в ослабленні негативних наслідків заборони. Тепер, через рік після введення Росією заборони на постачання продуктів з ЄС, термін дії ембарго був продовжений, і нам необхідно забезпечити підтримку виробників», — заявив єврокомісар з питань аграрної політики Філ Хоган.

Зараз Єврокомісія займається опрацюванням фінальних деталей рішення, зазначається в повідомленні. Підтримка, що надається виробникам молочної продукції, включає купівлю продуктів державою, а також забезпечення приміщень для їх зберігання. Термін дії нинішніх заходів з підтримки сектора закінчується 30 вересня 2015 р. Єврокомісія має намір залишити заходи підтримки виробників у цій сфері до 29 лютого 2016 р.

Підтримка фермерів, що поставляють фрукти і овочі, буде продовжено до 30 червня 2016 р. Допомога сектору буде аналогічна заходам, що діяли раніше, і торкнеться продуктів, що найбільш суттєво постраждали внаслідок введення російського ембарго.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою