Французькі фермери напали на далекобійників

5 серпня 2015 44 0
Французькі фермери напали на далекобійників
Facenews.uaФранцузькі фермери напали на далекобійників

Французькі фермери, незадоволені бездіяльністю уряду своєї країни на тлі гострої кризи сільськогосподарської галузі, відновили акції протесту. Як передало сьогодні агентство Франс Пресс, у департаменті Жер, на південному сході країни, обурені аграрії перекрили автотрасу і почали відбирати імпортне м'ясо, яке везли з сусідньої Іспанії в рефрежираторах, пише «ТАСС».

Свою акцію фермери почали ще в понеділок ввечері, виставивши вздовж дороги близько п'яти десятків тракторів. Уночі вони зупинили одну із вантажівок, як прямувала з Іспанії, і заволоділи вантажем. Протестуючі привласнили собі 20 т імпортного м'яса.

«Конфісковане» іспанське м'ясо вони викинули перед будівлею префектури департаменту в місті Ош — адміністративному центрі Жера.

Протест на південному сході Франції проводиться за ініціативою одного з провідних профспілок галузі — Департаментської федерації аграрних виробників, за участю асоціації «Молоді аграрії».

Як підкреслюють організатори, особливе обурення у них викликає нерівність, в які поставлені французькі виробники, в порівнянні з іноземними конкурентами.

«На сьогодні ми пов'язані французькими нормами, які набагато суворіші, ніж загальноєвропейські. Нас зобов'язують виробляти товари екстра-якості. Ми не проти цього, але регламенти повинні бути однаковими для всіх», — наголошується в заяві профспілкового об'єднання.

Виконано за допомогою Disqus