На Хмельниччині пересіють 10 тис. площ ріпаку

26 лютого 2017 47 0
У зв’язку з несприятливими погодними умовами минулої осені стан посівів викликає певне занепокоєння
kurkul.comУ зв’язку з несприятливими погодними умовами минулої осені стан посівів викликає певне занепокоєння

У Хмельницькій області під урожай 2017 р. по всіх категоріях господарств посіяно 231 тис. га озимих зернових, та 74 тис. га ріпаку.

Про це повідомляє прес-служба Хмельницької ОДА.

Як зауважив заступник голови облдержадміністрації Володимир Кальніченко, у зв’язку з несприятливими погодними умовами минулої осені стан посівів викликає певне занепокоєння, адже за даними обстежень тільки 76% посівів озимих зернових та 72% ріпаку перебувають у доброму та задовільному стані. Крім того, близько 10 тис. площ ріпаку будуть пересіяні.

Агроформування області вже приступити до проведення комплексу весняно-польових в окремих районах області приступили до підживлення озимих зернових культур та ріпаку. Всього ці роботи проведені на площі понад 10 тис. га, що становить 4% до всіх площ посіву озимих культур.

Згідно прогнозу весною заплановано засіяти близько 790 тис. га ярини, з них понад 290 тис. га планується засіяти зерновими культурами, в тому числі 180 тис. га – кукурудзи на зерно.

Потреба в мінеральних добривах становить 150 тис. т. Станом на 23.02 їх заготовлено 105 тис. т, що становить 70% до потреби.

Додається, що Вся посівна площа очікується в межах 1,152 млн га, що на 3 тис. га більше минулого року.

Виконано за допомогою Disqus