Держпродспоживслужба презентувала проектну пропозицію у сфері біобезпеки та біозахисту

27 лютого 2017 45 0
Проект спрямований на удосконалення системи управління біоризиками, запровадження моніторингу за хворобами тварин тощо
kurkul.comПроект спрямований на удосконалення системи управління біоризиками, запровадження моніторингу за хворобами тварин тощо

Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа представив проектну пропозицію щодо розбудови системи біобезпеки в Україні у сфері охорони здоров’я людей та тварин.

Про це повідомляє прес-служба Мінагропроду.

Проект від України спрямований на удосконалення системи управління біоризиками, запровадження дієвого моніторингу за хворобами людей та тварин; встановлення заходів швидкого реагування при надзвичайних ситуаціях, забезпечення зберігання патогенів відповідно до міжнародних правил, зниження ризиків поширення особливо небезпечних хвороб тварин та людей тощо.

За його словами, реалізація проекту створить умови для розбудови можливостей з проведення експрес-діагностики особливо небезпечних хвороб тварин у ветеринарній медицині та експрес-визначення та підтвердження небезпечних та особливо небезпечних захворювань людини в установах МОЗ.

Крім того, проектна програма спрямована на покращення умов біозахисту та фізичного захисту в лабораторіях, депозитаріях вірусних та бактеріальних патогенів науково-дослідних установа Держпродспоживслужби України та Національної академії аграрних наук, а також на підвищення рівня підготовки кадрового потенціалу для впровадження зазначених методологій.

Також додається, що проектна пропозиція розроблена спільно з Міністерством охорони здоров’я України, Держпродспоживслужбою, НААН та Національною академією медичних наук України.

Виконано за допомогою Disqus