Експортний потенціал української органіки становить 50 млн євро — Мінагропрод

3 березня 2017 316 0
Україна розширить експортний ринок органіки
midmarket.orgУкраїна розширить експортний ринок органіки

Фахівці оцінили експортні можливості українських виробників органічної продукції у 50 млн євро. Тоді як внутрішній ринок української органіки становить лише 18 млн євро. Про це йдеться на сторінці Департаменту продовольства Мінагропроду в Facebook.

Основними країнами-споживачами української органіки назвали Німеччину, Австрію, Польщу, Італію, Францію, Нідерланди, Данію, Швейцарію, США та Канаду.

Закордоном популярні такі українські органічні товари: зернові, бобові, олійні, ягоди, фрукти й дикороси. Також експортують соняшникову олію, шрот, концентрований яблучний сік, горіхи, джеми та березовий сік.

«Уряд Швейцарії вже 15 років підтримує розвиток органічного сільського господарства в Україні. Ухвалено рішення продовжити цю підтримку до 2018 року в таких напрямках як створення ринку органічної продукції в Україні та підтримка діючого органу сертифікації. Сьогодні існують всі передумови для подальшого зростання органічного сільського господарства України як на внутрішньому ринку, а також подальшого закріплення України як надійного партнера на зовнішніх ринках органічної продукції», — відзначив заступник директора Швейцарського бюро співробітництва в Україні Віктор Шуткевич під час Міжнародного конгресу «Органічна Україна 2017».

Нагадаємо, що міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий подав законопроект № 5448 «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції», який спрощує введення органічного бізнесу. Крім того один з основних напрямків стратегії Мінагрополітики «3+5» — органічне виробництво.

Виконано за допомогою Disqus