Минулого року капітальні інвестиції в сільське господарство були рекордними — Кісіль

3 березня 2017 113 0
Минулого року капітальні інвестиції в сільське господарство були рекордними — Кісіль
carboninvestments.com

Капітальні інвестиції в сільське господарство, мисливство та надання пов’язаних з ними послуг протягом 2016 р. склали 44,2 млрд грн, що в 1,5 рази перевищує відповідний показник 2015 р.

Про це повідомляє завідувач відділу інвестицій Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», к.е.н. Микола Кісіль.

За словами Миколи Кісіля, досягнуті у 2016 р. обсяги капіталовкладень у сільське господарство є рекордними для галузі за всі часи незалежності України і свідчать про високий рівень її інвестиційної привабливості.

Експерти пов’язують таку ситуацію із оптимістичними оцінками інвесторів рівня прибутковості вкладень у виробництво аграрної продукції у майбутньому та перспектив зростання експорту.

«Основним джерелом капітальних інвестицій в 2016 р. були власні та залучені сільськогосподарськими підприємствами інвестиційні ресурси. Іноземні інвестори поки що не проявили помітної активності», — зауважив Микола Кісіль.

Дещо зросла зацікавленість національних інвесторів до розроблення і реалізації проектів для створення нових тваринницьких потужностей. Фахівці очікують, що ця тенденція більш виразно проявиться у середньостроковій перспективі.

Виконано за допомогою Disqus