Екстериторіальність дозволила подолати побутову корупцію — Мартинюк

7 березня 2017 206 0
"Тепер зникло джерело побутової корупції, оскільки зв'язок між замовником і виконавцем розірваний", — Мартинюк
kurkul.com"Тепер зникло джерело побутової корупції, оскільки зв'язок між замовником і виконавцем розірваний", — Мартинюк

Держгеокадастр констатує потужний антикорупційний ефект практики екстериторіального погодження проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки.

Про це повідомив Перший заступник Міністра агрополітики Максим Мартинюк, підбиваючи підсумки чотиримісячного експерименту, спрямованого на боротьбу з однією з найбільш поширених корупційних схем у земельній сфері — зловживаннями при погодженні землевпорядної документації.

За новою практикою, землевпорядна організація спрямовує проект на погодження до відділу Держгеокадастру за місцем розташування земельної ділянки — у фізичному вигляді або відскановану копію онлайн. Після реєстрації система документообігу відомства за випадковим принципом направляє його на погодження експерту в іншій точці країни. Простежити переміщення проекту і впливати на експерта замовник не може. Експерт теж не знає замовника і позбавлений можливості вимагати «гонорар».

Як констатує Перший заступник Міністра, у результаті експерименту 100% проектів розглядають у встановлений законодавством десятиденний термін, 70% проектів — за п'ять днів — це визначений внутрішнім нормативом Держгеокадастру часовий ліміт.

Для порівняння: раніше проект міг гальмуватись на тижні і навіть місяці, поки замовник не знаходив спосіб надати йому динаміки.

Завдяки уніфікації підходів та вимог до землевпорядної документації по всій країні, знижується кількість повторних повернень проекту на доопрацювання — ситуація, коли після усунення перших зауважень експерт знаходив ще низку і так кілька разів.

Також було зруйновано локальні монополії землевпорядних фірм на рівні районів.

«Тепер, коли проект погоджує сторонній експерт, зв'язки з місцевими чиновниками не відіграють ніякої ролі. Та головне — зникло джерело побутової корупції, оскільки зв'язок між замовником і виконавцем розірваний», — зазначив Мартинюк.

За антикорупційним ефектом цей кейс можна порівняти з впровадженням практики земельних аукціонів, які перекрили лазівку з неконкурентної передачі землі та різко звузили повноваження чиновників щодо розпорядження землями.

«У системі земельних відносин ще багато схем і схемок — іноді досить креативних, які формувалися і відпрацьовувалися десятиліттями. Тому важкий, але єдиний можливий спосіб боротьби — нівелювати їх всі одну за одною», — відзначив Мартинюк.

Довідково:

У серпні 2016 року Уряд вирішив провести експеримент з екстериторіального погодження проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки.

За півтора місяці була підготована інфраструктура для його реалізації, і 4 жовтня 2016 року перший проект був погоджений за новою методикою. З початку експерименту на погодження надійшло майже 50 тис проектів, з них понад 7 тис — через портал, в електронному вигляді.

Виконано за допомогою Disqus