Фермери ЄС втратили €5,5 млрд

3 серпня 2015 62 0
 Фермери ЄС втратили €5,5 млрд
Аuu.org.ua Фермери ЄС втратили €5,5 млрд

Сільськогосподарські виробники в країнах Європейського Союзу втратили в результаті продовольчого ембарго Росії €5,5 млрд, повідомив президент брюссельської професійної спілки європейських фермерів та працівників сільгоспкооперативів Copa-Cogeca Альберт Ян Маат, пише «АПК-Інформ: овочі та фрукти».

«Торговельне ембарго Росії, від якого страждають аграрії та сільгоспкооперативи, скоротило майже наполовину — €5,5 млрд наш агропродовольчий експорт», — цитує слова Маата прес-служба профспілки, що представляє інтереси 28 млн європейських фермерів.

Альберт Маат привітав рішення Європейської комісії продовжити заходи підтримки сільськогосподарського сектора, але назвав їх недостатніми для компенсації важких фінансових втрат, понесених виробниками свинини, фруктів, овочів і молочних продуктів. ЄС змушений був вдатися до таких заходів у зв'язку з російським ембарго на імпорт низки продовольчих товарів, яке було накладено у відповідь на санкції Євросоюзу.

Голова Copa-Cogeca закликав ЄС розробити точкові заходи підтримки виробників у регіонах, що найбільше постраждали від ембарго, і «активізувати переговори з Росією для зняття санітарних і фітосанітарних обмежень, накладених на свинину на початку 2014 р.».

За даними Єврокомісії, у 2014 р. експорт сільськогосподарської продукції Євросоюзу, в третині країни, збільшився на 1,6% у порівнянні з 2013 р., що склало 7,2% від загального обсягу зовнішньої торгівлі ЄС.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою