Вирощування цибулі і кропу приносить гарний прибуток — думка

17 березня 2017 642 0
Зелень на продаж - вигідний бізнес в Україні
mamamoldova.comЗелень на продаж - вигідний бізнес в Україні

Аграрний експерт Юрій Безухий повідомляє, що вирощування на продаж цибулі і кропу є доволі вигідною нішею аграрного бізнесу. 1 м² цибулі може принести 1 тис. грн доходу, пише Gazeta.ua.

«Вирощування овочів та зелені в теплицях — один із найперспективніших бізнесів. Але потребує великих капіталовкладень. Квадратний метр сучасної теплиці коштує $10 тис. Більшості українців ніде взяти гроші. Банки не дають кредити на такий бізнес. А от цибулю і кріп можна вирощувати на відкритому грунті. 1 м² цибулі приносить 1 тис. грн доходу. Таких виробників в Україні чимало», — каже Юрій Безухий.

А от вирощування салату обійдеться значно дорожче. Через це минулого року в Одеській області закрилося 30 фермерських господарств, які займалися його вирощування. Як виявилося, привезти салат з Іспанії дешевше, ніж виростити його в Україні.

«Цьогоріч у держбюджеті передбачені дотації на вирощування капусти, шпинату й інших культур. Але фермери не поспішають засівати поля. Навчені гірким досвідом отримання дотацій. Той самий шпинат — ризикова культура. На полі його не посієш, як пшеницю чи жито. Бо за тиждень стане старий. Такий ніхто не їстиме. Розпродати весь урожай одразу неможливо», — розповів експерт.

До слова, зелень краще вирощувати біля великих міст, адже там є можливість швидше реалізувати продукцію у ресторани та магазини.

Виконано за допомогою Disqus