Україна переживає «ягідний бум» — експерт

30 березня 2017 374 0
Виробники шукають варіанти диверсифікації свого бізнесу за рахунок більш рентабельного ягідництва
gastronom.comВиробники шукають варіанти диверсифікації свого бізнесу за рахунок більш рентабельного ягідництва

Ягідництво називають однією із найперспективніших галузей АПК в Україні. Саме сюди зараз і аграрії-початківці, і досвідчені фермери вкладають великі суми грошей.

Про це заступник директора з наукової роботи Інституту садівництва НААН, кандидат сільськогосподарських наук Олександр Ярещенко розповів у інтерв’ю виданню «Пропозиція».

Зараз галузь ягідництва розвивається доволі динамічно. Не останню роль у «ягідному бумі» останніх років відіграв той факт, що виробники шукають варіанти диверсифікації свого бізнесу за рахунок більш рентабельного напрямку, яким, власне, є ягідництво.

Усім відомо, що під яблунями площ нарощено багато, а от ринки збуту, у першу чергу в РФ, втрачено, тож падіння ціни на плодоовочеву продукцію є, і воно суттєве. Природньо, що виробники звертають увагу саме на ягоди і не тільки на традиційні, а й на нішеві (жимолость, агрус). Вони обіцяють забезпечити найбільші прибутки.

Читати за темою: В Україні зріс попит на жимолость — експерт

Офіційна статистика розділяє промислові підприємства і господарства населення, до яких належать особисті селянські господарства.

За оцінками Олександра Ярещенка, загальна площа всіх ягідників в Україні становить близько 24 тис. га, при цьому ягідні професійні підприємства порядкують лише на третині з них — близько 8 тис. га.

Виконано за допомогою Disqus