На Тернопільщині побудують завод з переробки ветеринарних відходів

31 березня 2017 112 0
На Тернопільщині вже давно існує проблема з утилізацією трупів свиней
kurkul.comНа Тернопільщині вже давно існує проблема з утилізацією трупів свиней

У Тернопільській області стрімко розвивається тваринництво. Тому області потрібен завод з переробки відходів тваринництва.

Про це повідомив керівник Держпродспоживслужби Тернопільської ОДА Василь Хоминець, йдеться на сайті propozitsiya.com.

Він наголосив, що в області вже давно існує проблема з утилізацією трупів свиней, які поки що скидають у скотомогильник. Кілька місяців тому жителі с. Ланівці навіть влаштовували мітинги з цього приводу.

У регіоні вже існує завод з переробки відходів тваринництва — це Тернопільська філія ДП «Укрветсанзавод». Але підприємство не справляється зі своєю роботою. На заводі використовують старе обладнання, крім того він вже близький до банкрутства. Завод знаходиться біля с. Острів Тернопільського району. Зараз на території заводу знаходиться біля 5 тис. мертвих тушок свиней та ВРХ.

Державна протиепізоотична комісія при Тернопільській області своїм рішенням заборонила складати там відходи тваринництва. Підприємства, які займаються переробкою м’яса вивозять відходи для утилізації в сусідні області.

«На даний час ми займаємося пошуком інвестора, який збудував би на території області завод з переробки такого виду відходів», — повідомив Василь Хоминець.

Уже є звернення в Держгеокадастр області відносно пошуку земельних ділянок для будівництва нового сучасного заводу і створення сприятливих умов для приваблення інвесторів у цю сферу. Також готуються документи для виділення коштів із обласного бюджету на облаштування тимчасової споруди, щоб в майбутньому уникнути надзвичайних ситуацій.

Виконано за допомогою Disqus