Фермери з Дніпропетровщини продали державі «віртуальної» кукурудзи на 6 млн грн

5 квітня 2017 159 0
Винахідливі фермери продали 5 тис. т віртуальної кукурудзи
kurkul.comВинахідливі фермери продали 5 тис. т віртуальної кукурудзи

У Дніпропетровській області фермери підробили документи, аби укласти з одним із державних товариств договір закупівлі зерна майбутнього врожаю на суму 6 млн грн, пише УНІАН.

Працівники управління захисту економіки в Дніпропетровській області спільно зі слідчими управління Нацполіції в області викрили голову та секретаря одного з фермерських господарств регіону, які привласнили 6 млн грн бюджетних коштів, попередньо використавши підроблений офіційний документ.

За даними правоохоронців, 34-річний голова фермерського господарства та 56-річний секретар підробили протокол зборів учасників господарства.

Підроблений документ нібито від червня 2014 р. підтверджував факт наявності у володінні фермерського господарства земельних ділянок під посівами площею понад 2 тис. га, що не відповідало дійсності. Насправді у господарства перебувало лише 260 га.

Використання завідомо неправдивого документу дало підстави прийняти рішення щодо поставки врожаю — 5 тис. т кукурудзи. Тож фермери отримали від державного підприємства за майбутній врожай кошти у сумі 6 млн грн, фактично не поставивши товар.

Посадовцям 4 квітня оголосили підозру за ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України. Нині голова фермерського господарства знаходиться під домашнім арештом.

Виконано за допомогою Disqus