Ферма Принца Чарльза вирощує органічу продукцію

8 серпня 2015 96 0
Ферма Принца Чарльза вирощує органічу продукцію
Аgritimes.ruФерма Принца Чарльза вирощує органічу продукцію

Принц Королівства Великої Британії Чарльз Уельський у 1986 р. вирішив змінити свою ферму Хайгроув, що розташована в графстві Глостершир, і перейти на органічне землеробство, пише «Аgritimes.ru»

Ось вже більше двадцяти п'яти років ця ферма не тільки успішна і життєздатна, а й служить зразком для сталого розвитку сільського господарства.

На фермі виробляють великий спектр продуктів харчування, включаючи молоко, яловичину, баранину, свинину, пшеницю, ячмінь, овес, жито, гірчицю, а також овочі та фрукти.

Ферма принца Чарльза відкрита для відвідувань, сюди щорічно приїжджають більше тисячі осіб, які вивчають і оглядають унікальне поєднання традиційних методик і останні наукові розробки. У цьому господарстві діє регулярна сільськогосподарська і продовольча літня школа, куди з'їжджаються фермери, бізнесмени, науковці, представники державних і неурядових секторів, щоб вирішити численні проблеми сталого виробництва продуктів харчування.

Глостерширська ферма працює так, щоб захистити і підвищити природну родючість, посилити продуктивні властивості сільськогосподарських тварин. Виробництво тут побудовано з урахуванням усіх можливих екологічних і соціальних наслідків.

Принц Чарльз встановив 26 км огорож і висадив тисячі дерев по всій фермі і прилеглих до неї землях, забезпечивши сприятливе середовище проживання для рослин і тварин.Комплекс сонячних панелей, встановлених на дахах ферми, генерує близько 80000 кВтг на рік і економить близько 40 т вуглецевих викидів.

Принц використовує сад в Хайгроув як заповідну зону для видів рослин, квітів і дерев, які знаходяться під загрозою зникнення. Більше 70 сортів традиційних для Великобританії яблунь ростуть в його саду і поблизу нього.

Також більше 120 видів трав і диких квітів ростуть на лугах ферми.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою