Міжнародна компанія виведе українське часниківництво на світовий рівень

11 квітня 2017 896 0
На Херсонщині відбулася зустріч з представниками компанії «Phoenix Commodities DMCC»
khoda.gov.uaНа Херсонщині відбулася зустріч з представниками компанії «Phoenix Commodities DMCC»

Міжнародна компанія «Phoenix Commodities DMCC»  планує вирощувати в Україні помідори та малину, та має намір вивести  галузь вирощування часнику на світовий рівень, повідомляє прес-служба Херсонської ОДА.

7 квітня голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв зустрівся з керівництвом міжнародної компанії «Phoenix Commodities DMCC», яка займається виробництвом у галузі сільського господарства.

За ініціативи самої компанії віце-президент «Phoenix Commodities DMCC» Нікундж Кумар та представник компанії Кешав Кумар виявили бажання обговорити з очільником області питання щодо перспектив налагодження співробітництва в галузі сільського господарства та можливостей впровадження інвестиційних проектів аграрного спрямування.

Наразі робота компанії розгортається на території Херсонської області. Як поінформував Нікундж Кумар, у приватній власності компанії вже є 500 га  земель Херсонщини.

Представники «Phoenix Commodities DMCC» вирішили звернутися за підтримкою до керівництва облдержадміністрації, адже на виробництві працюватимуть місцеві жителі, а податки сплачуватимуться до місцевого бюджету.

«За п’ять років наша компанія планує вивести Україну на світовий рівень у галузі вирощування часнику. Також є наміри вирощувати помідори й малину. Херсонщина має дуже вигідне географічне розташування, завдяки якому можна зрощувати перелічені культури, постійно використовуючи річну воду», — наголосив  Нікундж Кумар.

У свою чергу, Андрій Гордєєв занепокоєний проблемою сільськогосподарської переробки в області.

«Місцеві сільгоспвиробництва вміють вирощувати традиційні зернові, овочеві та плодово-ягідні культури, до того ж, цей процес супроводжується наукою. Але, разом з тим, сьогодні в області потрібно вирішувати питання сільськогосподарської переробки, адже кількість виробництва дуже висока», — повідомив очільник області.

При цьому, він відзначив й те, що коли мова йде про переробку, одразу стає питання логістики і тут Херсонщина має свої привілеї — наявність функціонуючого аеропорту «Херсон» і вже незабаром запрацює перевалочний термінал в місті Гола Пристань.

Представники компанії «Phoenix Commodities DMCC» гідно оцінили потенціал Херсонщини у галузі сільського господарства. Також поспілкувалися з Андрієм Гордєєвим і щодо наявних в області індустріальних парків, розвитку «зеленої» енергетики й запевнили, що вже незабаром розпочнуть працювати на території Херсонщини.

Виконано за допомогою Disqus