Фермери самі інвестують в розвиток бізнесу — Коробкова (ОПИТУВАННЯ)

13 квітня 2017 74 0
Олена Коробкова, виконавчий директор Незалежної асоціації банків України (НАБУ)
Власний архів спікераОлена Коробкова, виконавчий директор Незалежної асоціації банків України (НАБУ)

Інвестиції в агросектор за останній рік сягнули рекордного показника за всю  історію України і сягнули 44,2 млрд грн.  Про це розповіла у ексклюзивному інтерв’ю AgroPolit.com виконавчий директор Незалежної асоціації банків України (НАБУ) Олена Коробкова.

«У 2016 році капітальні інвестиції в АПК перевищили позаминулорічні в 1,5 рази. Якщо конкретніше, то минулого року в сільське господарство, полювання та надання пов’язаних із ними послуг було загалом вкладено 44,2 млрд грн. Це найбільші капіталовкладення в сільське господарство за всю незалежність України», — повідомила вона.

За її словами, здебільшого це власні кошти фермерів, інвестовані у розвиток свого бізнесу, проте зросла і довіра банків до  сектору.

«Сектор АПК вже давно є для банків одним із найбільш цікавих напрямків кредитування, так само, як і IT. Оскільки вже кілька років поспіль ці напрямки економіки активно розвиваються і продемонстрували свою неабияку стійкість як до зовнішніх, так і до внутрішніх економічних шоків. 2016 року АПК згенерував близько 12% ВВП. Експорт його продукції перевищив $10 млрд, а це — третина всієї експортної виручки країни», —  пояснила вона.

За словами виконавчого директора НАБУ, говорячи  про кредитування, маються на увазі  малі та середні фермерські господарства, а не великі корпорації.

«Переорієнтація з кредитування лише великого бізнесу на малий і середній — неминучий і єдино вірний шлях, який доведеться пройти усім українським банкам. І така тенденція вже спостерігається», —  підсумувала Олена Коробкова.

Виконано за допомогою Disqus