На Донеччинні 35% полів — окуповані

6 серпня 2015 85 0
На Донеччинні 35% полів — окуповані
Кurkul.comНа Донеччинні 35% полів — окуповані

У Донецькій області цьогорічний ужинок вагомий, зважаючи на те, що немала частина техніки та 35% сільськогосподарських площ опинилися на тимчасово окупованій території. Роботу аграріїв ускладнює й те, що чимало площ заміновано, пише «Урядовий кур’єр».

«До окремих полів узагалі немає доступу. Йдеться про 50 тис. га. Збитки оцінюватимуть мільйонами, адже втратять і виробники (не зможуть зібрати — не вкладатимуть кошти у бізнес), і власники паїв (не матимуть орендної плати), і держава (недоотримає податків)», — зазначив заступник директора департаменту агропромислового розвитку Донецької облдержадміністрації Сергій Івахнін.

За його словами, хлібороби Донецької області намолотили 1,2 млн т зерна нового врожаю. Із 441,5 тис. га ранніх зернових вже обмолочено 405,1 тис. га, що становить 91,8%. Середня урожайність становить — 29,6 ц/га.

«Спостерігається зниження ціни на зерно. На початку жнив доходило до 3,4 тис. грн за тонну, нині, за великої пропозиції, відбулося зниження до 3,2 тис. грн. Рентабельність аграріїв — на рівні 25-40%. Усе залежатиме від ситуації. Поки що реалізація вища за собівартість», — додає посадовець.

Виконано за допомогою Disqus