У Мінагрополітики розробили план адаптації сільського господарства до зміни клімату

3 травня 2017 219 0
В Україні визначили основні напрямки адаптації сільського господарства України до кліматичних змін
youtube.comВ Україні визначили основні напрямки адаптації сільського господарства України до кліматичних змін

У Мінагрополітики презентували проект «Стратегії адаптації українського сільського господарства до кліматичних змін», розроблений Міністерством аграрної політики та продовольства України спільно з Міністерством екології та природних ресурсів України та проектом «Clima East», пише сайт Мінагрополітики.

Також були представлені результати роботи міжнародних та національних експертів, залучених проектом «Clima East».

«Метою розробки цих заходів є формування засад ведення сільськогосподарського виробництва у нових агрокліматичних умовах, а також запобігання деградації ґрунтового покриву, опустелюванню та пристосуванню до наслідків глобального потепління», — ідеться в повідомленні.

Залучені сторони обговорили питання, пов’язані з основними напрямками адаптації сільського господарства України до кліматичних змін та розробки державної політики у цій сфері.

«Проект «Clima East» допомагає країнам східного партнерства у визначенні підходів до зменшення впливу на зміну клімату та адаптації до його наслідків. Проект фінансується ЄС. Метою проекту є сприяння країнам-партнерам у вдосконаленні державної політики, стратегій та ринкових механізмів в галузі зміни клімату шляхом підтримки регіонального співробітництва та покращення доступу до інформації щодо політики, нормативно-правової бази та експертних знань ЄС у цій галузі», — розповіли у відомстві.

Виконано за допомогою Disqus