Держпродспоживслужба отримала менше третини коштів на протиепізоотичні заходи — Лапа

8 травня 2017 137 0
Володимир Лапа, керівник Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів
Kurkul.comВолодимир Лапа, керівник Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів

Держпродспоживслужба отримала менше третини необхідних коштів для проведення протиепізоотичних заходів, повідомляє Agropolit.com.

За словами очільника служби Володимира Лапи, з необхідних 360 млн грн отримано лише 116 млн грн.

«Наша критична потреба – протиепізоотичні заходи. Необхідний обсяг коштів для боротьби з захворюваннями тварин – 360 млн грн, мінімально ми оцінювали наші потреби в 190 млн грн. Але фактично ми отримали 116 млн грн. Зараз працюємо над можливим перерозподілом коштів. Є розуміння і співпраця щодо цього питання з Міністерством аграрної політики і Міністерством фінансів, аби збільшити фінансування. Розраховуємо на додаткове виділення кошів на суму орієнтовно 100 млн грн», – повідомив чиновник.

За словами Володимира Лапи, загальне фінансування Держпродспоживслужби у 2017 році збільшено на 70% у порівняні з минулим роком.

«Загальне фінансування відомства у 2017 році, передбачене в бюджеті — 1,7 млрд грн. Загалом близько на 70% збільшено фінансування порівняно з попереднім роком. Але левова частка направлена на підвищення заробітної плати, це надзвичайно важливо з точки зору боротьби з корупцією. У лютому минулого року, коли я тільки прийшов, поцікавився, яку зарплату отримує інспектор на рівні району – 1700 грн. У такому випадку наївно говорити про те, що людина не буде думати про отримання додаткових джерел доходу», – розповів Володимир Лапа.

Зараз, за його словами, зарплата інспектора на рівні району складає 3500-4000 грн.

Виконано за допомогою Disqus