На Хмельниччині фермер поверне у держвласність землю вартістю більше 30 млн грн

11 травня 2017 560 0
Фермер має повернути в державну власність 873 га землі вартістю понад 30 млн грн
kurkul.comФермер має повернути в державну власність 873 га землі вартістю понад 30 млн грн

Рішенням Старокостянтинівського районного суду задоволено позовні вимоги прокуратури Хмельницької області, визнано незаконними та скасовано накази головного управління Держземагентства у Хмельницькій області, а також визнано недійсними укладені на їх підставі договори оренди земельних ділянок, розташованих на території Старокостянтинівського, Дунаєвецького, Новоушицького та Віньковецького районів.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Хмельницької області.

Як встановлено прокуратурою, на підставі наказів Головного управління Держгеокадастру в області громадянину для ведення фермерського господарства у користування на умовах оренди передано 873 га землі, вартість якої перевищує 30 млн грн.

«Дійсний намір землекористувача спрямовувався не на ведення фермерського господарства, а на штучне використання цієї процедури як пільгового порядку одержання земель державної власності в оренду без проведення земельних торгів», — повідомив начальник відділу прокуратури області Андрій Гаврилик.

При прийнятті таких рішень посадовці формально підійшли до вирішення заяв громадянина, не пересвідчились у волевиявленні заявника створити фермерське господарство та його спроможності вести діяльність такого виду — виробляти товарну сільськогосподарську продукцію, займатись її переробкою та реалізацією, а також у наявності необхідної техніки та інших засобів обробітку великих площ земель.

Водночас на відсутність у цього громадянина наміру займатись фермерським господарством вказує те, що менш ніж через 3 тижні після створення фермерського господарства, він передав усі отримані в оренду земельні ділянки у суборенду товариству, у якому з 2011 р. працював на посаді агронома.

Повернення вказаних земель з незаконного користування дає змогу передати їх в оренду з дотриманням конкурентних засад та визначити справедливий розмір орендної, що в свою чергу сприятиме збільшенню надходжень до місцевих бюджетів.

Виконано за допомогою Disqus