У Журавниках рейдери підбурюють селян зірвати посівну

12 травня 2017 363 0
Рейдери підбурюють працівників на розірвання договорів з господарством
persha.kr.uaРейдери підбурюють працівників на розірвання договорів з господарством

Власники земель у с. Журавники на Волині блокують роботу сільгосптехніки в розпал посівної. Ще у середині квітня вийшли на поля, аби перешкодити весняно-польовим роботам підприємства-орендаря ФГ «КОМ.ФОР», пише газета «Вісник+К».

Наразі селяни без попередження та пояснення причин розривають договори земельної оренди із господарством.

Засновник ФГ «КОМ.ФОР» Євген Шелепіна переконаний, що причина таких дій селян полягає в спробі рейдерського захоплення землі, яку він обробляє.

«Рейдери підбурюють селян розривати договори, укладені з нашим товариством і переходити до них. Кажуть, що платитимуть більше. Таку тактику обрав керівник фірми «Галстедан» Степан Галущак із того ж с. Журавники», — розповідає Євген Шелепіна.

ФГ «КОМ.ФОР» уклав угоди із власниками паїв про оренду землі терміном на 10 років. За словами керівника, усі вони зареєстровані і мають повну юридичну силу. За оренду паїв господарство розраховується вчасно — грошима або зерном.

«Далеко не всі бізнесмени поводять себе толерантно. Представники «Галстедану» ходять по домівках селян і просто одразу пропонують їм то п’ять, то півтори тисячі гривень в обмін на розірвання договорів оренди з нами», — розповідає аграрій.

Фермер переконаний, що спірні питання мають вирішуватися в суді за участі всіх сторін конфлікту. Своїми діями рейдери підштовхують селян на протиправні дії.

«Саме через те, деякі журавниківці блокують роботу нашої техніки. Посівна затримується, і це може негативно позначитися на урожаї», — констатує Євген Шелепіна.

Дізнавайтеся, що відбувається у фермерських господарствах України, у спецпроекті «Полювання на рейдерів» від Kurkul.com!

Фермери більше не хочуть мовчати про злочини проти них!

Виконано за допомогою Disqus