Німецькі фермери рекламують себе за допомогою Facebook і Twitter

16 травня 2017 90 0
Фермер із Німеччини працює над своїм іміджем у соцмережах
dw.comФермер із Німеччини працює над своїм іміджем у соцмережах

Фермери з Німеччини сміливо пишуть пости у Twitter за кермом трактора і показують в Facebook, як годувати поросят за допомогою iPhone. Саме так німецькі фермери використовують соцмережі для реклами себе і своєї професії, повідомляє Deutsche Welle.

Порося жує його шнурки, але Маркус Хольткеттер (Marcus Holtkötter) бачить лише камеру на планшеті. Фермер Хольті (Bauer Holti), як він себе називає, ще і блогер. За його акаунтом із регіону Мюнстерланд на північно-заході Німеччини стежать 1700 людина — не тільки колеги, але і всі, кого цікавлять теми екології, здоров'я або просто симпатичні свинячі мордочки.

Постинг у соцмережах для Маркуса Хольткеттера — бізнес-стратегія.

«Так можна ближче познайомити зі своїм виробництвом і завоювати довіру споживача. Facebook або Twitter — ще й майданчик для демонстрації компетенції і поглядів: тут діляться порадами і обговорюють важливі теми, як, наприклад, застосування гліфосату для боротьби з бур'янами. Мій пост про ці засоби викликав в Twitter гарячу дискусію», — розповів фермер Хольті.

За спостереженнями Німецького об'єднання аграріїв, усе більше фермерів з різних куточків Німеччини створрюють акаунти в соціальних мережах, де рекламують не тільки свою продукцію, а й професію.

«Нам потрібен чесний діалог. Те, що я контролюю годування свиней з допомогою iPhone, у багатьох не вкладається в голові. Це не збігається з романтичними уявленнями про фермерство», — пояснює Маркус Хольткеттер.

За його словами, сьогодні лише 3% німців займаються сільськогосподарським виробництвом. Агроблогер звинувачує в цьому застарілі кліше.

Ведення фермерського господарства на сьогодні та ще десять років тому — дві різні речі. Хай-тек, нехай навіть у вигляді мобільних додатків, на сучасному подвір'ї не рідкість. За допомогою віртуальних екскурсій Маркус Хольткеттер та інші фермери розповідають про свої будні, пояснюють, чому закохані в те, чим займаються.

Виконано за допомогою Disqus