На Кіровоградщині обговорили механізми запобігання рейдерським захопленням

18 травня 2017 132 0
Андрій Коломійцев, заступник голови Кіровоградської облдержадміністрації
petrovo.kr-admin.gov.uaАндрій Коломійцев, заступник голови Кіровоградської облдержадміністрації

Про механізми боротьби з рейдерством та засоби упередження протизаконних дій при реєстрації майнових прав йшлося на нараді, яку провів заступник голови Кіровоградської облдержадміністрації Андрій Коломійцев за участі керівництва Головного територіального управління юстиції в області, йдеться на сайті Кіровоградської ОДА.

«Прийнятий наприкінці 2016 р. Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення державної реєстрації прав на нерухоме майно та захисту прав власності» ускладнив механізми рейдерських захоплень. Можна стверджувати про наявність важливих кроків держави у боротьбі з рейдерством, але це не є загальною панацеєю, що може вирішити проблему одразу», ― зазначив Андрій Коломійцев.

За його словами, останнім часом у Кіровоградській області значно зросла кількість рейдерських захоплень земельних ділянок. Зважаючи на це, в області розглядають шляхи та механізми боротьби з рейдерством.

Представники Головного територіального управління юстиції в області у режимі он-лайн зв’язку поінформували посадовців райдержадміністрацій, сільських, селищних та міських рад, об’єднаних територіальних громад, при яких створено підрозділи з реєстрації, а також керівників сільськогосподарських підприємств області з питань застосування нормативно-правових актів у сфері державної реєстрації нерухомості та бізнесу в умовах законодавчих змін. Зокрема, було окреслено чіткий алгоритм дій підприємців-аграріїв у випадку рейдерського захоплення земель, основний крок якого ― підготовка та подання скарги до Міністерства юстиції України стосовно неправомірних дій реєстратора (консультаційну допомогу надають фахівці Головного територіального управління юстиції в області).

Виконано за допомогою Disqus