Град на заході України знищив частину врожаю

25 травня 2017 591 0
В Україні 24 травня пройшли рясні грозові дощі, подекуди — з градом. Місцями негода цілковито знищила сходи на полях та зав'язь на деревах.
pixabay.comВ Україні 24 травня пройшли рясні грозові дощі, подекуди — з градом. Місцями негода цілковито знищила сходи на полях та зав'язь на деревах.

В Україні 24 травня пройшли рясні грозові дощі, подекуди — з градом. Місцями негода цілковито знищила сходи на полях та зав'язь на деревах.

Про потужні зливи й град SuperAgronom.com повідомили агрономи Закарпатської, Івано-Франківської, Рівненської, Львівської та Тернопільської областей.

Зокрема, град діаметром в кілька сантиметрів випав в Великому Березному на Закарпатті, а також у селі Вересневе на Рівненщині. Невеликий град пройшов і неподалік Львова та на Івано-Франківщині — тут він не завдав значних збитків.

Читати по темі: Одесу накрило велетенським градом — садівники шоковані

А ось на Тернопіллі найбільше дісталось посівам у Борщівському та Заліщицькому районах. Як повідомляють місцеві жителі, град і злива протягом однієї години змішали з землею посіви польових культур. Подекуди знищені сходи цукрового буряка і соняшника, пошкоджено зав'язь черешні, яблуні, сливи, побито виноградні лози.

Град прорвав навіть плівку, якою була захищена розсада помідорів і інші овочі, кажуть тернополяни, тому в окремих селах ранній урожай цих культур поніс втрати.

Виконано за допомогою Disqus