Одноосібники на Буковині просять підтримки влади в пошуку ринку збуту

22 травня 2017 170 0
Аграрії Буковини шукають нові ринки збуту своєї продукції
sornyakov.netАграрії Буковини шукають нові ринки збуту своєї продукції

У с. Перебиківці Чернівецької області сільгоспвиробники звернулися до місцевого департаменту АПР з проханням сприяти пошуку нових ринків збуту виробленої ними продукції, повідомили на сайті Чернівецької ОДА.

Селяни об’єднали паї з присадибними ділянками і зараз ведуть на них власне сільськогосподарське виробництво.

Господарства населення обробляють близько 1 тис. га землі, на яких вирощується білокачанна, пекінська та цвітна капуста різних сортів, помідори, огірки, перець та морква на крапельному поливі.

Процес сільськогосподарського виробництва складається із вирощування розсади та на її основі готової продукції. За рахунок власних коштів збудовані теплиці та овочесховища.

На даний час рання капусту та огірки селяни вже реалізують на ринку «Верхній» у м. Чернівці.

Основні ринки збуту продукції — ринок «Верхній» м. Чернівці, ринок «Шувар» м. Львів та ринки Республіки Білорусії та Молдови.

Директор Департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації Олександр Варжевський спільно із заступником начальника Головного управління статистики у Чернівецькій області ознайомились з організацією виробництва сільськогосподарської продукції господарствами населення с. Перебиківці.

Виконано за допомогою Disqus