На Луганщині ранні зернові зібрані на 99%

10 серпня 2015 104 0
На Луганщині ранні зернові зібрані на 99%
Кurkul.comНа Луганщині ранні зернові зібрані на 99%

У Луганській області завершується збиральна компанія ранніх зернових та зернобобових культур, пише прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

«На Луганщині завершується збиральна компанія ранніх зернових та зернобобових культур на загальній площі 301 ти. га. Станом на цей час вже фактично зібрано ранніх культур на площі 298,3 тис. га, що становить 99%. Окрім Попаснянського, де оброблено 87% площ, у всіх районах області збиральні роботи завершені», — зазначив директор департаменту агропромислового розвитку Луганської облдержадміністрації Григорій Кравченко.

За його словами, на 7 липня підприємствами агропромислового комплексу намолочено 777 тис. т, а середня врожайність цього літа становить — 26 ц/га.

«Цього року на Луганщині дуже низька врожайність. На це вплинула низка об’єктивних чинників. А саме: несприятливі погодні умови для високого врожаю – опадів випало 56-68 % від норми та постійні бойові дії. Тому посівні роботи почалися на місяць пізніше, ніж було заплановано», — повідомив посадовець.

Також він додав, що на невисокі показники вплинула й ситуація з недостатньою кількістю добрив на агропідприємствах, бо в області їх практично не виробляють, а в інших регіонах вони занадто дорогі.

«Не зважаючи на низьку врожайність, зібрана озима пшениця — високої якості, ІІ-ІІІ класу», — сказав Григорій Кравченко.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою