GPS-навігація підвищить ефективність використання трихограми

24 травня 2017 116 0
В Україні трихограму в переважній більшості (до 99%) використовують для боротьби зі стебловим метеликом на посівах кукурудзи
SuperAgronom.comВ Україні трихограму в переважній більшості (до 99%) використовують для боротьби зі стебловим метеликом на посівах кукурудзи

Завдяки GPS-навігації внесення трихограми стало більш зручним для аграріїв, тому варто більше уваги приділяти застосуванню цього інструмента, пише Superagronom.com.

Для кращої ефективності відстань між прогонами слід робити меншою, а викиди трихограми трихограмницею — частішими. Проведені дослідження визначають, що трихограма від місця приземлення мігрує на відстань 3-6 м, не втрачаючи при цьому здатності до паразитування. Окремі особини зустрічаються і на відстані до 18 м, але вони ослаблені, і їхня здатність до паразитування знижена.

Тому показники (параметри) внесення трихограми варто визначити заздалегідь, і не варто нехтувати перевіркою якості виконаних робіт переглядом GPS (навігатора) після обробки.

«Як відомо, трихограму вносять рано-вранці або пізно ввечері у безвітряну погоду. У випадку внесення навіть за невеликого вітру трихограма буде знесена. При цьому визначити сам факт знесення та його параметри — малоймовірно. А ефективність такого внесення буде сумнівною. Завдяки GPS-навігації, внесення трихограми стало більш зручним як для пілота, так і для замовника», — ідеться в повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою