Заборона молока другого сорту це лише інформаційна хвиля ― Чагаровський

31 травня 2017 105 0
Вадим Чагаровський, голови Ради директорів Союзу молочних підприємств України
Kurkul.comВадим Чагаровський, голови Ради директорів Союзу молочних підприємств України

На думку голови Ради директорів Союзу молочних підприємств України Вадима Чагаровського, розмови про заборону молока другого сорту пов’язані з появою закону «Про державний контроль», який нещодавно прийняли в Уряді, повідомляє Інфагро.

«Як на мене, розмови про заборону молока другого сорту ― це чергова інформаційна хвиля. Такі розмови ― про заборону чи відміну другого сорту молока, яке не відповідає європейським стандартам ― періодично відновлюються с 2010 – 2012 рр.», ― заявив Вадим Чагаровський.

Коли йдеться про молоко другого сорту всі розуміють, що говориться про молоко, яке виробляється в господарствах населення. Заборона на таке молоко призведе до певних соціальних наслідків.

«Насправді, ситуація з якістю молока невизначена. По-перше, тому що той стандарт по якості молока, який існує у нас в країні не відповідає європейським вимогам. Європейські директиви містять жорсткі вимоги до переробки молока в продукти., призначені для споживання населенням. Крім того, існують дозволи на переробку молока у продукцію, яка використовується для виробництва кормів для тварин», ― розповів експерт.

За його словами, в Україні вже деякий час намагаються розробити новий державний стандарт щодо молока. Попередній проект розкритикували, тому що він був недосконалий. Крім того, він розроблявся без врахування європейських директив.

Виконано за допомогою Disqus