Посуха в Європі загрожує дефіцитом овочів

18 червня 2017 112 0
Засуха
pixabay.comЗасуха

Європейські виробники консервованих, заморожених і сушених овочів не на жарт занепокоєні через можливий дефіцит сировини в основних країнах-виробниках через посушливу погоду у цьому сезоні, повідомляєshuvar.com.

За словами іспанський виробників овочів, врожай серйозно постраждав через відсутність опадів. Серйозну проблему нестачі води зумовив недостатній обсяг водних резервів, оскільки 16 водойм Іспанії на даний момент забезпечують 59,4% від загальних водних ресурсів країни.

Відсутність опадів шкідливо вплинула на сільськогосподарські культури у багатьох районах Європи, а також негативно відбилася на важливих посівних площах під овочі в Бельгії та Італії, а також в деяких регіонах Франції. Виняткова посуха спонукала державні органи до впровадження заходів щодо обмеження подачі води.

Незважаючи на те, що занадто рано оцінювати і прогнозувати подальші втрати літніх овочевих культур, європейські переробники сильно стурбовані поточними метеорологічними умовами і прогнозом погоди на майбутній період, тому що наслідки можуть бути дуже серйозними.

Виконано за допомогою Disqus