Cімейні ферми зможуть купувати до 1 тис. га землі — експерт

15 червня 2017 494 0
Екоферма родини Буряківських
Екоферма родини Буряківських

Уряд України в рамках земельної реформи розглядає можливість не тільки дозволити купівлю громадянами України до 200 га землі, але й можливість купівлі до 1 тис. га землі сімейним фермерським господарствам, пише УНІАН.

Про це заявив голова Офісу із залучення і підтримки інвестицій при Кабінеті міністрів Даніель Білак на форумі з питань розвитку української економіки в Києві.

«Існує багато спекуляцій щодо земельної реформи. Я можу розповісти, що планує уряд. Швидко підсумовую: 200 га землі для громадян України. Прем'єр-міністр пішов на компроміс, і, ймовірно, буде доповнення до законопроекту, який дозволить купувати до 1 тис. га землі фермерським господарствам, якими володіють сім'ї», — сказав Даніель Білак.

За словами експерта, земельна реформа не дестабілізує бізнес-модель агрохолдингів, оскільки вони продовжать співпрацю з тими самими власниками землі, з якими співпрацюють на даний момент.

При цьому лібералізація земельного ринку дасть змогу залучити значні інвестиції в економіку держави, а громадянам — вільно розпоряджатися своєю землею.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман неодноразово підкреслював, що, відповідно до запропонованої урядом моделі проведення земельної реформи, купувати землі, у разі скасування мораторію, зможуть виключно громадяни України — фізичні особи, при цьому максимальний поріг власності одного громадянина не буде перевищувати 200 га.

Виконано за допомогою Disqus