Український банк пропонує аграріям кредити на придбання сонячних станцій

16 червня 2017 125 0
Сонячна електростанція, вітряки й електроопора
iccua.orgСонячна електростанція, вітряки й електроопора

Провідний український ЕКО-банк Укргазбанк пропонує аграріям кредитування на придбання та установку сонячних станцій.

Такі станції допоможуть суттєво зекономити на комунальних послугах і навіть щомісяця отримувати додатковий дохід у розмірі до 10 тис. грн, повідомила прес-служба банку.

Сонячні електростанції та необхідне обладнання за кредитною ставкою від 0,001% можна придбати у компаній-партнерів. Кредит видають на реалізацію всього проекту «під ключ».

«Сонячні електростанції дозволяють генерувати електроенергію від сонця і використовувати її для власних потреб, а надлишок продавати в загальноукраїнську електромережу за «зеленим» тарифом. На сьогодні цей тариф для сонячних електростанцій становить 5,2 грн за 1 кВт * год. Таким чином, можна забезпечити додатковий щомісячний дохід до 10 тис. грн», — ідеться в повідомленні.

На швидкість кредитування сонячних станцій впливає тільки підготовка проекту акредитованою компанією-партнером.

Відзначається, що пільгові кредити надають також на придбання теплових насосів, які генерують тепло з повітря або землі і використовуються для опалення та підігріву води.

Також Укргазбанк пропонує програми кредитування на покупку білоруської сільськогосподарської техніки, нового обладнання та транспортних засобів.

«Завдяки угоді банку з Кабінетом міністрів Республіки Білорусь наші аграрії отримують дійсно вигідні умови кредитування. Уряд Білорусі відшкодовує банку частину процентної ставки за наданими кредитами. У свою чергу, Укргазбанк значно знизив розмір процентної ставки для кінцевого клієнта. Перший внесок становить лише від 20% вартості техніки. Кредит можна повертати протягом 5 років», — сказано в повідомленні.

Нагадаємо, у 2016 р. банк реалізував 20 проектів зеленої енергетики сумарною потужністю 143 МВт. Переважно це сонячні станції, але є серед проектів і вітряні електростанції, і малі ГЕС, і електростанція на біомасі.

Виконано за допомогою Disqus