На Херсонщині налагодять логістику для дрібних виробників кавунів

16 червня 2017 65 0
Скибки стиглого кавуна
pixabay.comСкибки стиглого кавуна

У Голій Пристані запрацює логістичний проект, що має поліпшити якість плодоовочевої продукції від херсонських аграріїв, скоротити витрати на транспортування товару і допомогти фермерам Херсонщини в реалізації продукції, пишуть «Херсонські вісті».

В рамках пілотного проекту буде сформована оптова партія кавунів і доставлена річковим транспортом по Дніпру до складів торгових мереж.

Проект буде використовувати новий причал, побудований компанією «Нібулон» в Голій Пристані.

У разі успішного завершення пілота, відпрацьований логістичний ланцюжок застосовуватимуть і до інших видів плодоовочевої продукції, вирощуваної на полях Херсонщини.

«Цінність нового проекту в тому, що він допоможе торговельним мережам «побачити» дрібного виробника, скоротить втрати при транспортуванні, зменшить вартість логістики та забезпечить більш якісну сільськогосподарську продукцію кінцевому споживачеві», — ідеться в повідомленні.

Зараз продукція дрібних і середніх фермерських господарств рідко потрапляє на полиці супермаркетів, адже торгові мережі в Україні орієнтовані на великі товарні партії і не мають можливості вести переговори з кожним окремим фермерським господарством.

Через відсутність альтернативних видів транспортування, у «високий» сезон ціни на автомобільні перевезення виростають в два з половиною рази. Часто складнощі з логістикою і збутом обумовлюють ситуацію, коли близько 30% врожаю кавуна залишається на полі. Крім того, кавуни вантажаться насипом, тому ще 10-13% продукції піддається механічним пошкодженням і вона стає непридатною для продажу. Тому новий логістичний проект має покращити цю ситуацію.

Виконано за допомогою Disqus