Кернел провів випробування дрона Kray Technologies

23 червня 2017 164 0
Дрон Kray Technologies над посівами
Kurkul.comДрон Kray Technologies над посівами

Другий за розміром земельного банку в Україні агрохолдинг «Кернел» провів випробування дрона Kray на полі одного зі своїх підприємств — «Дружба-Нова».

Квадрокоптер Kray — промисловий сільськогосподарський дрон, розроблений для оптимізації процесу внесення ЗЗР. Дрон розрахований для використання як на невеликих земельних банках до 1 тис. га, так і кластерах агрохолдингів.

Випробування показали, що пристрій здатний облетіти 15 га за 15 хв, таким чином за день обробляючи площу від 300 до 500 га. Завдяки такому широкому охопленню полів, можуть бути знижені витрати на внесення препаратів. Так само агрегат дозволяє вводити листові добрива 10 і більше разів на сезон.

«Таким чином сільгоспвиробник може скоротити операційні витрати в 10 разів і в 5-10 разів на загальній вартості», — повідомив розробник дрону Kray Technologies Дмитро Сурду.

Робота дрона Kray полягає як у дослідженні стану полів, так і у внесенні агрохімії. Під час польоту коптер знаходить проблемні зони і передає дані та технологічні карти на центральний комп'ютер.

«Обприскувачі-безпілотники однозначно будуть незамінними в локальній обробці посівів, тому ми з нетерпінням чекаємо серійної реалізації представленої моделі. Вона є невід'ємною частиною нашої технології завтрашнього дня. Працюючи з мультиспектральною та гіперспектральною технологією зйомки розробок та аналізу отриманих даних, які ми починаємо застосовувати, такі дрони дозволять максимально швидко скоригувати проблемні ділянки на полі за заданими координатами необхідними препаратами. У свою чергу це позитивно впливатиме на загальну урожайність культур і прибутку в кінцевому підсумку», — відзначає Керівник проекту розвитку нових технологій Дивізіону Агробізнес «Кернел» Богдан Мельник.

Аграрій може сам проаналізувати карту і виділити ділянки, які потребують додаткової обробки. Дрон використовує роторні атомайзери, які дозволяють підтримувати дуже точний розмір краплі та здійснювати якісне та ультра-малообмінне внесення. При цьому він може регулювати витрати хімікатів, контролювати норму розпилювання на певних точках. Тобто і крайні межі поля, і його середина обробляються з однаковою ефективністю.

Дрон Kray має на борту систему комп'ютерного моніторингу, котра використовує 2 стереокамери, що дозволяють реконструювати рельєф і виявляти перешкоди на відстані до 70 м. Висота самого польоту — 1 м, діаметр розпилювання — 5 м.

За словами розробників, серійне виробництво дрона Kray почнеться наступної весни.

Нагадаємо, що «Кернел» — найбільший у світі виробник і експортер соняшникової олії, провідний виробник і постачальник сільськогосподарської продукції з регіону Чорноморського басейну на світові ринки. Частка компанії становить близько 8% світового виробництва соняшникової олії. Свою продукцію вона поставляє більш ніж у 60 країн світу. Із листопада 2007 р. акції Kernel Holding торгуються на Варшавській фондовій біржі (WSE).

Дивіться фоторепортаж за темою: У полі протестували перший сільськогосподарський дрон Kray Technologies

Виконано за допомогою Disqus