Українські дослідники протестували вітчизняний глибокорозпушувач ГУЛЬДЕН-4

19 вересня 2017 101 0
Глибокорозпушувач Гульден-4
traktorist.uaГлибокорозпушувач Гульден-4

Нещодавно Український науково-дослідний інститут прогнозування і випробування техніки ім. Л.Погорілого (УкрНДІПВТ) провів випробування глибокорозпушувача Гульден-4 виробництва компанії «Лозівські машини», пише Traktorist.ua.

Глибокорозпушувач Гульден-4 призначений для основного глибокого обробітку ґрунту та руйнування плужної підошви з метою поліпшення ґрунтового водно-повітряного режиму. Робоча ширина захвату агрегату становить 4,2 м, кількість глибокорозпушувальних лап з наральниками — 7 шт; глибина ходу лап з наральниками — до 45 см; глибина ходу лемішних лап — до 20 см.

Глибокорозпушувач агрегатувався з трактором Claas Axion 950 потужністю 370 к.с.

Вологість ґрунту, на якому проводилися випробування, становила 8-15,4%, висота стерні склала 15 см.

В результаті випробування у комплектації глибокорозпушувальними лапами з наральниками та допоміжними лемішними лапами отримано найвище питоме водопроникнення, яке в початковій фазі в 2,7 рази вище за аналогічний показник на необробленому ґрунті з стернею.

Варіант комплектування глибокорозпушувача лише з глибокорозпушувальними лапами з глибиною їх роботи на 45 см забезпечив в початковій фазі питоме в 1,8 разів та інтегральне в 2,2 рази вище водопроникнення.

Виконано за допомогою Disqus