На зміну весняним заморозкам прийшла літня посуха

28 червня 2017 1185 0
Потріскана земля під час посухи
Kurkul.comПотріскана земля під час посухи

Вже зараз рівень вологи та ґрунтових вод набагато нижчий за показники двох попередніх років. Цього року літня засуха суттєво вплине на урожай зернових, а також підвищить вірогідність пожеж та тління торф’яників. На думку експертів, цього року погода принесе багато проблем аграріям.

Про несприятливі погодні умови для аграріїв повідомляє agrostory.com.

Ми вже повідомляли, що нестача вологи уповільнила розвиток кукурудзи. А аграрім довелося раніше розпочати жнива, адже пшениця «горить».

З 26 червня 2017 р. температура повітря в Україні почала суттєво підвищуватися.

«З 26 червня температура повітря суттєво підніметься і температурний режим спочатку на півдні, а потім і на всій території України в денні години становитиме 30-34°С. Ця висока температура буде спостерігатися на фоні сухої погоди», ― зазначив директор Укргідрометцентра Микола Кульбіда.

Експерти прогнозують скорочення урожайності, спричинене підвищеним температурним режимом.

«Починається спека. Денна температура сягатиме 30-32°С, а в деякі дні ― 35°С. За моїми підрахунками, 2017 р. ― це рік Сонця. Він характеризується відсутністю дощів, сухістю та поганою урожайністю. У порівнянні з минулим роком, скорочення урожайності сягатиме 30-35%», ― повідомив народний синоптик Леонід Горбань.

Виконано за допомогою Disqus