Українські науковці розказали, як вирощувати цукрове сорго для біопалива

17 липня 2017 422 0
Цукрове сорго
images.prom.stЦукрове сорго

Спеціалісти Інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН розробили і видали методичні рекомендації з технології вирощування та переробки цукрового сорго як сировини для виробництва біопалива.

Про це повідомили на сайті наукової установи.

Такі рекомендації розробили для сільськогосподарських підприємств, зацікавлених у вирощуванні цукрового сорго для виробництва біопалива.

На думку учених, якісне та своєчасне виконання усіх технологічних процесів, передбачених цими рекомендаціями забезпечить отримання стабільно високих урожаїв зеленої біомаси цукрового сорго.

Українські вчені виклали вимоги до площ, на яких планується вирощувати цукрове сорго, також визначили строки та показники якості виконання основного, ранньовесняного та передпосівного обробітків ґрунту.

«Особливу увагу автори приділяють комплексу робіт, пов’язаних із сівбою насіння цукрового сорго. У рекомендаціях розглянуто догляд за посівами та збирання врожаю біомаси цукрового сорго, а також подано методику розрахунку виходу біопалива та енергії», — ідеться в повідомленні.

Цукрове сорго — високоефективна сільськогосподарська культура, здатна формувати стабільні високі врожаї навіть за несприятливих ґрунтово-кліматичних умов. Із одного гектара посівів цукрового сорго можна збирати 90-120 т/га цукромісткої біомаси з загальним вмістом цукрів у соці до 20%.

Виконано за допомогою Disqus