Приватизація ДПЗКУ покращить послуги логістики та зберігання урожаю

20 липня 2017 92 0
Колоски
kurkul.comКолоски

Серед потенційних претендентів на продаж з-поміж державних компаній постійно називають Державну продовольчо-зернову корпорацію України (ДПЗКУ).

У разі її приватизації нові власники модернізуватимуть і виробничі, і управлінські ресурси для того, щоб покращити якість обслуговування українських сільгоспвиробників.

Про це в ексклюзивному коментарі AgroPolit.com розповів народний депутат («Самопоміч»), член аграрного комітету Іван Мірошніченко.

Удосконалення умов зберігання, транспортування зерна, збільшення потужностей, яке проводитимуть після переходу корпорації у приватну власність, позитивно вплине на співпрацю із сільгоспвиробниками. Адже фермери й великий агробізнес вже зараз продовжують будувати власні сховища й елеватори, поліпшуючи свою  ефективність.

Коли нові власники в ДПЗКУ оптимізують сервіс для сільгоспвиробників, співпраця компанії і фермерів набере нових обертів.

За словами нардепа, 80–90% елеваторів ДПЗКУ потребують модернізації. Також є потреба в заміні  управління елеваторами  — стандартів, процедур управління ризиками та компанією взагалі.

«Попри набір мінусів бажання купити ДПЗКУ у багатьох дуже стійке. Адже за розумного управлінського підходу та достатніх ресурсів обсяг генерування зерна на виробничих потужностях ДПЗКУ збільшиться з теперішніх 3–3,5 млн т у 1,5 рази», — сказав Іван Мірошніченко.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою