Фермери збирають огірки повільніше, ніж минулого року

24 липня 2017 961 0
Огірки
Kurkul.comОгірки

Збирання ґрунтового огірка в Україні розпочалось 2 тижні тому. Проте темпи збору огірка відстають від минулорічних на 35-40%.

Про це повідомляє «Інфо-Шувар».

Причиною відставання темпів збору стала холодна погода навесні.

«Саме зараз погодні умови для огірків аж ніяк не гірші, ніж звичайно у цей період, але визрівання ранніх огірків таки відбувається з великою затримкою саме через холону весну, тому сьогодні зібрано в середньому на 35-40% менше огірка, ніж зазвичай, станом на другу  половину липня», ― розповідає директор ООО «Агроаналіз» Вадим Дудка.

За його словами, цього року, в деяких господарствах огірки більш пізнього висіву обійшли у визріванні ранні огірки, що є незвичайним явищем.

Ціни на огірки знижуватися не поспішають, що зумовлено зростанням попиту з боку переробників.

«А от попит з боку переробних підприємство помітно збільшився і це суттєво підтримує ціни», ― зазначив експерт.

В минулому році у другій половині липня огірки теж коштували десь 6-8 грн/кг, але тоді причиною було скорочення виробничих площ і слабка врожайність. В цьому році фермери навіть трохи розширили виробництво, втім, ціни майже не змінились і поки не поспішають знижуватись.

За словами фахівців, за тиждень ціни на огірки мають знизитися.

З початку серпня на ринок виходять тепличні господарства з огірком другої сівозміни і ціни починають знижуватись. На скільки суттєвим буде цей спад, залежить, насамперед, від експортного попиту. 

 

Виконано за допомогою Disqus