Виробники почали збирати огірок другої сівозміни

7 серпня 2017 257 0
Огірки
pixabay.comОгірки

В українських теплицях стартував збір огірка другої сівозміни. Тепличні комбінати поки що збирають огірок невеликими обсягами і відносно задоволені попитом на цей овоч, пише Інфо-Шувар.

Саме завдяки стабільно високій зацікавленості покупців на внутрішньому ринку ціни на тепличний огірок поки що тримаються на досить високому рівні. Великі  тепличні комбінати сьогодні переважно відвантажують огірок на роздрібні мережі по 9-11 грн/кг, дрібні виробники з літніх теплиць продають огірок по  5,5-6,5 грн/кг.

За підсумками першої половини сезону,  український огірок коштував, в середньому на 40-50% дорожче, ніж в минулому році. Ціна досягла рівня 2016 р. лише на початку липня, коли на ринку з’явився ґрунтовий  огірок. 

Як вже повідомлялось, особливістю поточного сезону є надзвичайно висока зацікавленість в закупівлі огірка з боку українських переробних підприємств, саме завдяки цьому ціни на сировину до сих пір  тримаються  в досить привабливому для  продавців діапазоні 5-6 грн/ кг.

За даними фахівців, тепличний огірок  другої сівозміни сьогодні пропонується майже за тією ж самою ціною, що і рік тому.

Виконано за допомогою Disqus