Донецькі рейдери «віджимають» землю агрофірми на Харківщині

7 серпня 2017 713 0
Люди в масках
Корреспондент.netЛюди в масках

Підприємство «Колос» у Коломацькому районі Харківської області стало об’єктом рейдерських атак, передає Agropolit.com.

ТОВ «Колос» входить до групи компаній «Агротрейд». Договори оренди на землю, яку обробляє компанія, були перереєстровані з підприємства «Колос» на «ТД «Трейдторг», зареєстрований в Маріуполі Донецької області. Власник ТД — Роман Кащеєв, на даний момент проживає на тимчасово окупованій території в Криму у м. Ялта. На його рахунку понад 100 рейдерських захоплень по всій території України.

У компанії відзначили що дії «Агротрейду» — повністю у правовому полі. На зборах пайовиків, які оперативно організували представники «Агротрейду», голова Коломацької РДА Сергій Яцюк підтримав учасників зборів і наголосив на необхідності захищати свою землю від рейдерів.

«Що буде далі із землею, пайовиками й інтересами громади — невідомо. Як поведе себе новий орендар у грошовому питанні, коли прийде час виплат пайовикам — теж», — ідеться в повідомленні.

Натомість директор департаменту земельних відносин групи «Агротрейд» Олексій Бабешко заявив, що у компанії знають, як вирішити цю проблему, і готові разом із пайовиками захищати землю та підприємство.

Олексій Бабешко також зазначив, що раніше вже були спроби здійснити рейдерське захоплення.

Виконано за допомогою Disqus