Павлу Петренку варто їхати «у поля» і захищати аграріїв від рейдерів — Матвіїва

16 серпня 2017 200 0
Голова ГО «Самооборона підприємців» Ольга Матвіїва з дітьми
facebook.comГолова ГО «Самооборона підприємців» Ольга Матвіїва з дітьми

Голова громадської організації «Самооборона підприємців» Ольга Матвіїва пропонує міністру юстиції Павлу Петренку їхати «у поля» і захищати аграріїв від рейдерів

Про це голова ГО «Самооборона підприємців» розповіла в ексклюзивному інтерв’ю AgroPolit.com.

Зараз члени організації розглядають 8 звернень про рейдерство від бізнесу. 

«Ми працюємо зараз із 8 підприємствами, аграрних із них — 6. Головна проблема, з якою вони до нас приходять, — земельне рейдерство, що тягне за собою мільйонні втрати», — пояснила Ольга Матвіїва.

Вона також оцінила масштаби силових захоплень в Україні.

«Рейдерство в Україні сьогодні у розпалі. Як показує практика, це чітко продумана відшліфована схема бандитизму. Рейдери діють, зазвичай, злагоджено та чітко, схеми повторюються. В їхніх бандитських діях ми вже прослідковуємо одні й ті ж прізвища (хоча справи з різних областей)», — пояснює керівник громадської організації.

Як  правило,  пояснює голова ГО, «це угрупування діє під прикриттям правоохоронців і державних органів, зокрема Міністерства юстиції».

«Ну, не може таке творитися без відома Мін’юсту. Якщо це все ж не під прикриттям цього міністерства, тоді його керівник просто не на своєму місці», — каже вона.

Дивує, за словами голови  громадської платформи  і те, що запуск антирейдерської комісії  відклали на осінь.

«На мій погляд, Петренко зумисно відклав запуск антирейдерської комісії на осінь. Чим він керувався, приймаючи це рішення, мені не зрозуміло. Однак зрозуміло те, що він не поставив собі за мету підтримати й захистити фермерів. Петренко уже давно мав би бути на полях разом із фермерами, які постраждали від рейдерів. Нехай би йому рейдери перед обличчя тикали підробленні документи, які вже внесені в реєстр», — зробила підсумок Ольга Матвіїва.

Нагадаємо, створення даної організації ініціювали нещодавно.  Минулого місяця Україну сколихнула ситуація довкола с. Бережинка, де пролилася кров людей. Наразі, за даними АФЗУ, вже зафіксовано 570 випадків рейдерства фермерських господарств. Напередодні появи ГО «Самооборона підприємців» бізнес звернувся до  керівництва країни щодо протидії фактам рейдерства. Однак влада відреагувала мляво: антирейдерську комісію пообіцяли запустити восени.

Виконано за допомогою Disqus