Аграрії зацікавились відходами цукрового заводу

18 серпня 2017 184 0
Відходи Гнідавського цукрового заводу
volyn24.comВідходи Гнідавського цукрового заводу

Волинські аграрії домовилися із Гнідавським цукровим заводом про купівлю відходів від виробництва біоетанолу.

Близько десяти керівників сільгосппідприємств Волині на зустрічі з представниками заводу підписали меморандум про можливість постачання мелясної барди (відходи від виробництва біоетанолу) в якості органічного добрива, повідомляє volyn24.com.

Нагадаємо, Гнідавський цукровий завод планує почати прийом цукрових буряків вже з 25 серпня.

Як пояснили представники заводу на зустрічі з аграріями, ці органічні добрива відповідають всім сучасним вимогам і їх можна використовувати для будь-яких видів культур.

Крім того, форми азоту, фосфору та калію в таких добривах засвоюються орієнтовно на 90%, на відміну від мінеральних, де цей показник на рівні 30-55%.

Директор СГПП «Рать» Віктор Шумський каже, що вони готові почати закупівлю барди, провівши перед цим відповідні лабораторні дослідження.

Якщо висновки після досліджень будуть позитивними, «Рать» планує почати використовувати мелясну барду під посіви пшениці, буряку і кукурудзи вже цієї осені.

Директор ТОВ «Волинь-зерно-продукт» Євген Дудка можливість використання мелясної барди в якості добрива також вважає перспективною. Хоча зізнається: такий досвід буде для них новим.

«Тема хороша, цікава», ― каже Євген Дудка.

Виконано за допомогою Disqus